Thursday, December 4, 2008

NYÅRS FRISYREN


.

..

.
Vi tjejer tycker om eller ska jag säga älskar, att några futtiga gånger om året få lägga flera timmar framför spegeln på att fixa frisyren. Det händer inte så ofta så nu när det är nyår är det dags att hitta den rätta frisyren för dig, din klänning och din fest. Det är kul att testa lite olika varianter innan. Gör det till en tjejkväll, drick lite vin och bete er och ha skoj i badrummet!

Och för att underlätta för er har jag nu spenderat flera timmar på Instyle.com för att leta upp de snyggaste frisyrerna och en beskrivning på hur man fixar till den. Jag har valt lite blandade looks, löst uppsatt, lockat, avslappnat etc. Och beroende på vilken fest eller klänning du har valt kan du nu välja din favorit av skönheterna nedan. Enjoy!
Glöm inte att shoppa tillbehören några dagar innan: Bra hårnålar, starkt och lätt hårspray alt surfspray, locktång och/eller plattång.

Först ut är en av mina favoritfrisyrer:


ROMANTISKT UPPSATT MED DIADEM

Passar: de flesta hårtyper och klänningar gärna med bara axlar så håret får hänga ner, du bör ha finare
skor dock så diademet inte känns fel. Inga mer smycken behövs.
Du behöver: 3 cm locktång, spray, hårspännen,
diadem
Gör så här: Preparera håret med hårspray. Locka
sektioner av håret runt huvudet med en 3 cm locktång.
När du är klar, kamma bak håret och tupera lätt längst
upp i kronan för att skapa volym. Snurra och twista
sektioner och fäst dom mitt bak. Kamma fram slingor runt ditt ansikte innan du sätter dit hårbandet/diademet/tiaran (beroende på vilken fest du ska på och vilken klänning du har valt).


PS: För att skapa denna looken behöver du ha en dag otvättat och fönat hår, då håller håret bättre..
.
.
.

Nästa är också en oerhört vacker och cool frisyr som jag hoppas att min syster Sofia kommer att testa, hon skulle vara hur läcker som helst i den.
.
.
.
.

VACKRA RETRO VÅGOR

Passar: Tjusigare klänning och skor, gärna med fjädrar eller fransar á la Charleston
Du behöver: Locktång 3 cm, hårspänne, fixeringsspray
Gör så här: Börja med torrt och rakt hår och skapa en vid sidbena. Lättast är att dela håret i 3 delar: framsidorna på resp sida av benan och baksidan. Rulla upp håret på en locktång, med början från benan och till höjden av örat. Dra försiktigt ut locktången genom att hålla locken intakt och fäst den mot huvudet med en nål. Locka resten av håret från örat och ner och låt lockarna falla ner. Ta bort nålarna och spraya hela håret med stark spray.PS:
Det är hårnålarna som skapar vågorna.
.
.
.
.
.

.
.
.MJUKA FÖRFÖRISKA LOCKAR

Passar: De flesta halvlånga hår och olika klänningar, men om klänningen är enkel se till att ha eleganta skor och halsband.
Du behöver: fön, 3 cm locktång, fixeringsspray


Så gör du:
Tvätta och blås håret torrt. Vänd huvudet neråt och spraya med hårspray.

ta en 3 cm locktång och snurra varje sektion á 2,3 cm runt locktången och håll i 5-10 sek. Separera lockarna med dina fingrar och lägg mjuka former runt ditt ansikte med en mjuk gel. Avsluta med att spraya över håret.


PS
: Tiden för hur länge du håller håret i locktången beror på hur länge ditt hår vanligtvis håller kvar lockarna, brukar de snabbt gå ur - håll kvar lite längre. Har du självfall kan du hålla en kortare tid. Du kan ha både mitt eller snebena.
.
.
.
.


UPPSATT MED SVEPANDE SIDBENA

Passar: En lite mer elegant, strikt eller enkel klänning och finare skor och långa örhängen.


Du behöver:
3 cm Locktång, hårspray, hårnålar


Så gör du:
Locka små sektioner av fönat, torrt hår med 3 cm locktång och fixera varje lock med hårspray. Dra bak håret och snurra det i en lös knut. Fäst med hårnålar.

PS: För att få sidohåret att ligga rätt, låt några hårnålar sitta kvar i 10 min och ta sedan bort. Och bry dig inte om om allt inte är perekt, frisyren ska vara lite charmig. Du vill inte se ut som en brudtärna på nyår...

.
.
.
.


CHARMIGT, MJUKT UPPSATT

Passar: Uppklippt och lite tunnare hår kan klara denna frisyren, en lite coolare och enklare klänning, men du bör ha långa örhängen på dig (Kate missade det...)


Du behöver:
Locktång/borste, lätt hårspray, hårspännen


Gör så här:
Använd en stor lockborste/tång för att skapa mjuka lockar. Snurra små sektioner av hår genom att hålla locktången vertikalt. Håll kvar i 5 sek. När hela håret är lockat, skapa en vid sidbena och skaka loss lockarna. Fäst sektioner av hår runt om huvudet för att skapa en avslappnad look. Dra ut några lockar för att rama in ansiktet.

Avsluta med en lätt hårspray.
PS: Om du har ett brett ansikte, undvik att ha en för vid snebena..
.
.
.


LÖST HÖGT UPPSATT MED SLINGOR RUNT ANSIKTET

Passar: Egentligen många olika klänningar, både volanger och striktare stil. Glöm inte långa örhängen för nyår dock!


Du behöver:
fön, Volymspray, kam, bred locktång


Gör så här:
Använd volymspray innan du fönar håret. Använd en bred locktång för att locka håret. Lossa sedan lockarna genom att dra dina fingrar genom håret. Dela upp håret i olika stora delar. Tupera kronan längst upp för att få lite volym. Snurra sedan varje sektion lätt och fäst mitt bak med nålar. Fäst samtliga sektioner på samma ställe. Dra sedan försiktigt ut slingor som formar sig runt ditt ansikte. Avsluta med hårspray för att fixera frisyren.

.
.
.
.

LÅG KNUT MED MITTBENA

Passar: Becki har en liknande frisyr som Angelina men med en tydlig mittbena, passar medellångt till långt hår och halvlång lugg.

Du behöver:
Stylinggel, fön, rundborste, locktång


Gör så här: Ta en lätt styling gel i fuktigt hår och föna med en mellanstor rund borste för att skapa rörelse i håret. Locka topparna. Tupera håret i kronan och borsta sedan övre håret försiktigt för att mjuka till det. Snurra håret till en låg knut och fäst med hårnålar. Fixera med hårspray.

PS: För att få front håret att stanna vid sidorna, fäst med hårnålar och hårspray. Låt sitta kvar i 10 min och ta sedan bort nålarna..
.
.
.BOHEMSIKT COOLT

Passar: Eftersom den är lite mindre elegant passar den lite enklare klänningar, igen glöm inte örhängen. Långa som dom vara! Se på Kate...


Du behöver:
Lätt mousse, kam, fön, hårband, hårspännen
Gör så här: Börja med en golfbolls storlek mousse och kamma igenom håret. Har du rakt hår så föna håret uppochner, har du självfall använd en diffuser. Locka några sektioner - inte alla. Sätt upp en hög hästsvans. Fäst lockarna löst högt upp på huvudet.


PS: En dags otvättat hår är lättare att jobba med, det räcker med att sprayfukta det innan du börjar.
.
.
.
.VOLYM, LOCKAR & MINIFLÄTOR

Passar: En lite mer enklare stil och du kommer att känna dig vacker med en twist.
Du behöver: Surfspray, fön med diffuser, 4-5 cm locktång


Gör så här:
Spraya vått hår med Surfspray och föna torrt med en diffuser på låg nivå.

Använd sedan en locktång för att skapa vågor runt om i håret. Fläta några sektioner och fäst bakåt under håret.


PS: Snurra håret runt locktången och ta bort det nästan genast så du får en våg och inte en lock, eller använd

Flätor har kanske haft sin tid, jag vet, men om man blandar med sköna lockar blir det ändå väldigt snyggt.
..
.
.
.

HA
.
.
.HA
No comments: